Lokalhistorisk skattjakt

VÄRLDSARVSJAKTEN
PÅSKEN 2022

Den populära Världsarvsjakten är snart tillbaka! En lokalhistorisk skattjakt där du upptäcker nya stadsmiljöer, lär dig om Karlskronas historia och tävlar om fina priser. Eventet har inte startat än, det kommer att pågå 14/4 – 30/4 2022.
 
Ditt uppdrag är att med hjälp av en skattkarta identifiera och ta dig till tolv hemligt utvalda platser i centrala Karlskrona. Hittar du rätt möts du av en skylt som berättar om platsens historia. Kanske om byggnader som stått där tidigare eller människor som kallat området sitt hem. Skylten ger dig även ett lösenord att anteckna på skattkartans baksida.
 
Världsarvsjakten är ett covid-anpassat event för alla åldrar. Du kan delta i skattjakten när som helst under eventets gång och med valfritt antal fika-pauser. Kanske ger du dig tusan på att hitta alla platser i ett svep eller väljer du att dela upp utmaningen mellan olika dagar. Det går lika bra att delta ensam som med sina närmaste. 
 
Från och med tisdagen den 12/4 till eventets sista dag (30/4) finns skattkartorna att köpa i centrala Karlskrona, hos Systrarna Lindqvist på Borgmästaregatan samt Kronohäktet på Stumholmen. Betalning där sker med Swish.
 
För att vara med och tävla om fina priser från lokala aktörer – lämna din skattkarta i Världsarvsjaktens brevlåda i Wachtmeister galleria (under butikernas ordinarie öppettider) senast 30/4 kl. 14.00. Vinnarna presenteras 1/5.
 
Eventet arrangeras i stolt samarbete med Karlskrona City, Kronohäktet Hostel, Karlskrona Byggnadsvård & Inredning samt Systrarna Lindqvist Café & Surdegsbageri.
 
X