Lokalhistorisk skattjakt

VÄRLDSARVSJAKTEN
2020

Lokalhistorisk skattjakt i Karlskrona som pågår 29/11 – 20/12.  Upptäck nya miljöer, lär dig om stadens historia och tävla om fina priser. 
 
Ditt uppdrag är att med hjälp av en skattkarta identifiera och ta dig till tolv hemligt utvalda platser i stan. Hittar du rätt möts du av en skylt som berättar om platsens historia. Kanske om byggnader som stått där tidigare eller människor som kallat området sitt hem. Skylten ger dig även ett lösenord att anteckna på skattkartans baksida.
 
Detta är ett corona-anpassat event för alla åldrar. Du kan delta i skattjakten när som helst under eventets gång och med valfritt antal fika-pauser. Det går såklart också bra att dela upp skattjakten mellan olika dagar. Du kan delta ensam eller med dina närmaste. På grund av pandemin och uppdaterade råd från Region Blekinge bör du dock inte umgås med andra än dem du bor med.
 
En brevlåda kommer att ställas ut i Wachtmeister Galleria där de som vill vara med och tävla kan lämna sin lösta skattkarta. Vinnarna dras den 23/12. 
X